Blu-ray

DVD


BEMÆRK: Nedenstående tekst kan indeholde spoilers.

De unge kiruger på Seattle Grace Hospital er ikke længere nederst i fødekæden. De er nu så langt i deres forløb, at de selv har fået kandidater, som de skal oplære.

Meredith Grey, Cristina Yang, Izzie Stevens og Alex Karev har hver især fået deres egne kandidater. Blandt de nye kandidater er George O’Malley, der dumpede sin eksamen og derfor er nødt til at gå året om, og Lexie Grey, Merediths halvsøster, som hun ikke kendte eller vidste, at hun havde.

Forholdene falder fra hinanden

Cristina blev droppet ved alteret af Preston Burke i sæson 3, og hun begraver sin sorg ved at tage de andres operationer i bytte for bryllupsgaver. Cristina og Burks erstatning, Erica Hahn, har svært ved at enes, hvilket driver hende til vanvid. Da Burk’s succeshistorie finder sin vej til hospitalet, bliver Cristina atter deprimeret.

Det går ikke ret meget bedre med Meredith og Derek, der ikke længere er sammen, men som dog fortsætter med at have sex med hinanden. Derek vil fortsat gerne være sammen med Meredith, men da følelserne ikke er gengældt, møder han den søde sygeplejerske Rose. Det går op for Meredith, at hun ikke ønsker at Derek skal se andre. Hun konfronterer Derek med sine følelser lige efter, at han og Rose har kysser. De slår for alvor op, og Derek finder sammen med Rose.

Forholdet mellem George og Callie går heller ikke særligt godt. George har indset, at han har følelser for Izzie, og Izzie forsøger at få ham til at gå fra Callie. George og Izzie går i seng med hinanden og sårer på den måde både Callie og Alex.

George og Izzies nye forhold går ikke særligt godt, da det viser sig at de ikke kan få deres sexliv til at fungere. Deres forhold er ikke længere hemmeligt, og rygterne går stærkt om deres problemer. De går fra hinanden, da George indser, at han forsat gerne vil være sammen med Callie.

Venskaber med mere

Hospitalet begynder at registrere forhold mellem medarbejdere, hvilket gør flere af medarbejderne. Mark Sloans mange flirts bliver afsløret, og han beslutter sig for at forsøge at ændre sit ringe rygte.

Callie udvikler et nært venskab til kollegaen Erica Hahn, og hun begynder samtidig at gå i seng med Mark Sloan, som forsøger at starte et forhold. Mark hjælper dog Callie med at indse, at hendes venskab til Erica i virkeligheden er en forelskelse.

Callie og Mark fortsætter med at være venner. Lexie vil også gerne være venner med Meredith, og forsøger ihærdigt at lære hende bedre at kende, men Meredith er ikke interesseret i at skabe et forhold til sin nyfundne halvsøster, så hun afviser alle Lexies forsøg på at etablere en relation.

Efterhånden får Meredith dog dårlig samvittighed over sin opførsel, og både Meredith og Cristina begynder at behandle Lexie bedre.

Karriereskift og afsløringer

Callie mister sin titel til Bailey, og hun foretager en række nye regler. Men Bailey har svært ved at holde balancen mellem arbejde og forhold. Den nye titel leder derfor til og hendes forhold med Tucker går i opløsning. 

George bliver pinligt afsløret, og de andre kandidater finder ud af at dumpede sin eksamen. Da han endelig får lov til at gentage sin eksamenstest, kysser han af ren glæde Lexie, hvilket forstærker hendes følelser for ham.

Meredith ender med at begynde et forskningsprojekt sammen med Derek, som desværre ikke viser de ønskede resultater. I sidste øjeblik giver projektet endelig gode resultater, og Derek og Meredith bliver enige om at genoptage deres forhold, når Derek er gået fra Rose. 

Afsnit

Afsnit 1 – A Change Is Gonna Come

Meredith og Cristina vender hjem fra deres bryllupsrejse. Rejsen Cristina egentlig skulle have på med Burk, men han er som fordampet fra jordens overflade. Efter at have afsluttet deres kandidatforløb, har Meredith, Cristina, Izzie og Alex fået hver deres gruppe af kandidater, som de nu skal oplære. George bestod ikke sin eksamen og er derfor fortsat blandt kandidaterne. Cristina får ansvaret for en særlig kandidat, nemlig Merediths halvsøster Lexie. Søstrene har aldrig mødt hinanden før, så det er langt fra let for Meredith at håndtere. Af medicinske sager skal de behandle en mand der opstod fra de døde, en armløs gravid kvinde samt en mand der ikke kan stoppe med at spise. Webber vender tilbage som afdelingsleder, mens Bailey kæmper med at finde sin plads i hiarkiet, efter at Callie fik titlen, som leder for turnuslægerne. Derek forsøger at begynde et nyt datingliv, efter at ham og Meredith ikke kunne enes. 

Afsnit 2 – Love/Addiction

Cristina begynder at åbne sine bryllupsgaver og ser en mulighed for at bytte dem med sine medarbejdere, så hun kan få flere operationer. Burkes mor henter sin søns ting og taler med lægerne, for at give dem råd. George har fået følelser for Izzie og vil derfor slå op med Callie. Men Izzie skal arbejde sammen med Callie og beder ham vente, da Callie allerede føler et stort pres som ny leder. Bailey bidrager ligeledes til Callies stress ved at sende Meredith på klinikken, hvilket var et forsøg på et rede spændingen mellem Meredith og hendes halvsøster Lexie. Meredith giver Derek opmærksomhed og de går i seng med hinanden. Hendes signaler forvirrer Derek, og han misforstår hendes intentioner. Webber forsøger at vinde Adele tilbage ved at vise, at han kan finde mere tid til hende. Alex har travlt med at redde en familie, som var udsat for en eksplosion i deres lejlighed, men han overraskes, da han finder ud af, hvad der var skyld i uheldet.

Afsnit 3 – Let the Truth Sting

Izzie begynder at ligge et pres to George til at slå op med Callie. Men på et hotelværelse oplever George og Callie en anspændt situation. Callie har en snak med Bailey omkring hendes arbejde som leder for turnuslægerne. Bailey hjælper Lexie med at udvikle sine lægefærdigheder, eftersom Meredith ikke anvender den bedste undervisningsteknik. Izzie har en patient, som vågner fra sin koma, men hun føler en stærk irritation, da han deler sine følelser om at ville begå selvmord. George bliver afsløret for at tage sin turnus om, efter at Alex beslutter sig for at fortælle det til de andre kandidater. Alex får en ny kandidat, Norman, og må træde til ved operation, han aldrig har prøvet før, da Derek ikke kan foretage den. Derek må forklare Mark og Webber, at de tog en meget stor risiko, da de laver en operation ingen af dem har forsøgt sig med før. Cristina forsøger at få flere operationer ved at opnå falsk medlidenhed for hendes tab af Burke. 

Afsnit 4 – The Heart of the Matter

Den nye kandidat Norman kommer til at fortælle den forkerte patient, at hun skal dø. Meredith overtog ansvaret for ham fra Alex og er meget utilfreds med den nye kandidats fejl. Derek og Meredith beslutter sig for at tage på weekendtur, men her finder Derek ud af, at Meredith ikke vil det samme som ham. Derek fortæller Cristina, at hendes undervisningsstil ikke er god nok, efter at Lexie konfronterer Cristina. Derek, Cristina og Lexie får en patient, som er ramt af paralyse efter en fodboldkamp. Callie tilgiver George for at have været i seng med Izzie. George forsøger ihærdigt at nå at tale med Izzie, før Callie gør. Izzie kryber til kors og fortæller Alex, at hun har haft sex med George. Callie og Bailey får en patient, som presser for at blive udskrevet fra hospitalet, så hun kan få sin kærestes accept. Men Callie bliver berørt af situationen og kommer til at putte sine egne følelser over på patienten. Webbers kræftramte niece forklarer ham, at hun ikke vil modtage mere behandling. 

Afsnit 5 – Haunt You Every Day

Callie kan ikke længere bære, at George og Izzie har haft en affære og deler det med resten af hospitalet. Venskabet mellem Cristina og Callie bliver bedre, da de deler deres følelser og deres mislykkedes forhold, og Cristina inviterer hende til at flytte ind. En hjertepatient kommer til at stå overfor sin hidtil sværeste beslutning, da hans datter ender som hjernedød, og derfor potentielt kan blive hans doner. Hjertekirurgen Erica Hahn inviteres til at fortage en operation, og Cristina har svært ved at affinde sig med konkurrencen. Alex er træt af Norman, som ikke har det så godt og får et slagtilfælde. Samtidig er Rebecca begyndt at tage kontakt til Alex. Meredith får et mareridt, som får hende til at ville skille sig af med sin mors aske, og hun opsøger derfor et teater, for at give hendes mor fred. En patient bliver overbevist om, at hans fod ikke er hans, og ønsker at få den fjernet straks – med en motorsav.

Afsnit 6 – Kung Fu Fighting

En faldskærmsudspringer ankommer til hospitalet, efter at have fortaget et over 3 kilometer langt frit fald uden faldskærm. Mark og Derek hører, at Webber har organiseret en mandeaften og de kan ikke dy deres nysgerrighed for at finde af, hvad det går ud på. Erica beder Cristina om at forlade en særlig hjerteoperation og beder Izzie træde til. Cristina kan ikke håndtere, at hun ikke må være tilstede ved operationen, så Meredith forsøger at få Cristina til at indse hendes personlige problemer. Callie kæmper stadig med at acceptere, at George og Izzie har haft sex. Hun forsøger at tage hævn over ham, men det er svært at balancere deres snarlige skilsmisse med stressen som leder for turnuskandidaterne. Izzie forsøger at forberede at skulle i seng med George for første gang siden deres nye forhold startede. Lexie har fået til opgave at kortlægge lægernes skema på tavlen. Alex får medlidenhed med hende, og deres snak fører til en stærk seksuel tiltrækning. 

Afsnit 7 – Physical Attraction… Chemical Reaction

Webber kæmper med sin alene-status, og Derek føler sig nødsaget til at overtage hans pligter. Bailey overtager Callies pligter og stilling, efter at hun gentagne gange udebliver fra dem. Bailey har en samtale med Cristina om karrieskift, efter at Erica Hahn har bedt Meredith om at tage Cristinas plads. Da Erica og Meredith tager en patient fra Cristina, bliver hendes sorg mere udtalt og svær at håndtere. Bailey og George må operere en 8-årig patient, som lider stærkt under sine forældres problemer med forholdet. George og Izzie havde længe glædet sig til at skulle have sex for første gang, siden at deres forhold startede, men de må indse, at deres sexliv ikke lever op til forventningerne. 

Afsnit 8 – Forever Young

Bailey tager sin stilling som leder for turnuskandidaterne alvorligt og indleder en række nye regler. Da hendes gamle flamme ankommer til hospitalet med en nødsituation, konfronterer Erica Hahn hende med, at hun ikke agerer professionelt nok. Callie hjælper Cristina med at komme på god fod med Erica, hvilket forbedrer deres ellers anspændt forhold til hinanden. Mark og Callie får et offer som patient, som ønsker behandling til perfektion. Forholdet mellem Izzie og George er langt fra hemmeligt, og deres problemer rygtes på hospitalet. Izzie tager sine kollegaer i at sladre om dem, hvilket forværre deres forhold. Derek må træde til, da Izzies bedste ven får en blyant i øjet efter et uheld. Derek møder den søde og attraktive sygeplejerske Rose, som synes rigtig godt om ham. Meredith og Lexie har et skænderi, hvilket giver Meredith dårlig samvittighed overfor Lexie. Da Thatcher Grey kommer til skade, beder han om at få Meredith til at tage sig af hans behandling.

Afsnit 9 – Crash Into Me: Part 1

En af de travleste dage for Seattle Grace starter, da en ambulance er ude for et uheld. Meredith og Webber må berolige paramedicinerne, der er fanget i ambulancen. En hårdt såret paramediciner har brug for en operation, men tatoveringen på hans ryg, falder ikke i god jord hos Bailey. Derek og George behandler ambulancens chauffør og finder en svulst i hjernen. Callie, Mark og Erica må operere et offer for ulykken i hjertet. Lexie har en patient, som udover at have en blotlagt pulsåre og en svulst der skal fjerne, har en virkelig god kemi med hende. Rebecca er tilbage og Lexie finder ud af, at Alex har været sammen med dem begge. Bailey har problemer med at balancere sit forhold med at arbejde som leder for turnuskandidaterne. Bedre går det for Derek, som hele tiden lærer Rose bedre at kende.

Afsnit 10 – Crash Into Me: Part 2

Afsnit 9 færtsætter ind i afsnit 10. Efter tabet af en af paramediciner til ambulanceulykken, arbejder Meredith hårdt på at redde den anden. Webber giver en patient et godt råd, som får Meredith til at beslutte sig for at fortælle Derek, at hun ønsker at de skal ses uden at se andre. Derek giver hende ret, men efter at være afhængig af Rose under en operation, kysser de for første gang. Izzie har nu hjulpet til med flere hjerteoperationer, men indser, at det ikke er et speciale for hende. Forholdet mellem Bailey og Tucker rammer nulpunktet. Lexie mister en patient, og Cristina får medlidenhed med hende trods tidligere afsky.

Afsnit 11 – Lay Your Hands on Me

Bailey tager sin søn Tuck med på arbejde på Seattle Grace. En boghylde vælter ned over Tuck og Bailey bliver nervøs for, om hun mon er en god nok mor. Bailey og Tucker ender med at gå fra hinanden, efter at forholdet længe har vaklet. Georges mor kommer på besøg, hvilket får Callie og George til at finde sammen igen. Izzie og George er derfor ikke sammen længere. Efter at Izzie har arbejdet i afdelingen for hjertekirurgi, bliver hende og Cristina rivaler. Izzie afslører for Alex, at det hele bunder i hendes jalousi over Cristinas succes. Meredith har ikke heldet med sig, og kommer til at give Lexie en allergisk reaktion, efter at have serveret morgenmad for hende. Hun opdager desuden, at Derek har kysset med Rose, og slår for alvor op med ham.

Afsnit 12 – Where the Wild Things Are

Turnuskandidaterne konkurrerer i operationsteknikker. Meredith vinder konkurrencen og har dermed retten til at tage de andres operationer. En familie blev angrebet af en bjørn og har brug for hjælp fra lægerne på Seattle Grace. Meredith mistænker, at et af ofrene lider af en neurologisk lidelse. De andre læger mener, at hun blot ønsker at tilbringe tid med Derek, eftersom han og Rose nu har set hinanden i seks uger. Meredith bliver ved med at presse på for at få offeret undersøgt, og senere foreslår hun et neurologisk klinisk forsøg. George og Lexie flytter sammen, og får deres møbler ved at Lexie stjæler fra hospitalet. Izzie er overbevist om, at hendes patient lider af en mystisk lidelse, da hans hævede fod kollapser. Callie og Erica kommer godt ud af det med hinanden, og deres venskab bliver hele tiden stærkere.

Afsnit 13 – Piece of My Heart

Addison Montgomery vender tilbage til Seattle Grace efter at have været i Californien. Hun får en lang opdatering om, hvad der er sket, siden hun forlod hospitalet. Addison mistænker Callie for at have mere end venskabelige følelser for Erica. Erica fortæller endelig Cristina, hvorfor hun ikke ønsker at oplærer hende, på trods af sin anerkendte ekspertise. Mark er begyndt at føle sig uovervindelig, og tager styringen over en operation på en baby, hvis hjerte er vokset uden på kroppen. Rebecca fortæller, at hun er gravid. Izzie har svært ved at forstå sin gravide patients ønske om en abort. Samtidig er hun jaloux på Georges gode relation til de andre kandidater. Meredith er sammen med Derek gået i gang men sit kliniske forsøg, som desværre ikke giver de ønskede resultater.

Afsnit 14 – The Becoming

Efter at sygeplejerskerne finder ud af, at flere af dem har været sammen med Mark Sloan, indfører Seattle Grace en politik om, at medarbejderne skal registrene alle stævnemøder, som foregår internt mellem dem. Callie forsøger at undgå Erica, ved at have uforpligtende sex med Mark. Burke har vundet en pris, hvilket går både Erica og Cristina på, da nyheden ankommer til hospitalet. Lexie er opslugt af, om Alex vil registrere deres nat sammen. Alex er skaffet sig et bijob på baren Joe’s, så han og Rebecca kan købe et hus sammen. Webber møder sin kærlighed, Adele, ansigt til ansigt. Meredith og Derek tilføjer en veteran soldat som forsøgsperson til deres kliniske forsøg.

Afsnit 15 – Losing My Mind

Meredith er begyndt at betvivle dele af sin fortid, efter at hendes terapeut er blevet skrappere. Hun ender i et skænderi med Derek, efter at en patient fra deres kliniske forsøg ønsker, at de venter med hendes behandling til hendes kæreste ankommer. Men patientens søster fortæller dem, at kæresten ikke findes. Mark ønsker at ændre sit ry for, at have haft samtlige stævnemøder. Han forsøger derfor at indlede et mere seriøst forhold med Callie. Callie er for alvor begyndt at betvivle sin seksualitet og undgår helt at tale om hendes forhold til Erica. Lægen som i sin tid oplærte Webber ankommer til Seattle Grace, for at få opereret sit hjerte, men Erica nægter at operere legenden inden for sit felt. Lexie er træt af Cristinas behandling af hende og giver Cristina igen. Izzie forsøger at fortælle Alex, at Rebecca ikke er gravid.

Afsnit 16 – Freedom: Part 1

På grund af Rebeccas tilstedeværelse, mindes Alex sin smertefulde fortid, hvilket påvirker hans dømmekraft. Derek og Meredith har et sidste forsøg tilbage med deres kliniske forsøg, efter at gentagne patienter er gået bort. Et forældrepar til en af deres forsøgspatienter beder om, at de flytter den anden patient. Lexie har fået til opgave at holde styr på turnuskandidaterne patientfiler. Cristina er langt nede i kulkælderen, og Meredith forsøger at hjælpe hende, ved at give hende sin bipper.

Afsnit 17 – Freedom: Part 2

Rebecca kommer til skade i sit håndled og Izzie bliver nervøs for udfaldet, da Alex vil behandle det. Bailey ser Izzies bekymring og giver hende lov til at arbejde på klinikken. Mark og Callie holder op med at ses, hvilket resulterer i, at hun kysser med Erica. Webber ønsker at vinde Adele tilbage og vil flytte sammen med hende igen. George har en samtale med Webber, der giver ham lov til at gentage sin turnuseksamen. Af ren glæde kysser George med Lexie, hvilket forstærker hendes følelser for ham. Cristina viser brillante resulter med hendes operationer. Derek og Meredith får endelig et positivt resultat fra deres kliniske forsøg. Deres positive oplevelse får dem til at indse, at de gerne vil finde sammen igen.