DVD


BEMÆRK: Nedenstående tekst kan indeholde spoilers.

I den tiende sæson af Grey’s Hvide verden følger vi især hovedpersonenerne Meredith Grey og Cristina Yang. Både Meredith og Cristina befinder sig i denne sæson i en periode, hvor arbejdet på hospitalet får store konsekvenser i deres private liv.

Samtidig involveres  Derek og Callie i et omfattende og ambitiøst projekt med Det Hvide Hus, mens Miranda går i gang med et projekt om den menneskelige arvemasse.

For Yang og Owen kommer sæsonen ligeledes til at byde på omvæltninger, men på et mere personligt plan.

Det samme gælder April, Jackson, Yang og Mathews og Kepner, som alle kommet til at befinde sig i situationer, hvor store beslutninger er nødvendige.

Blandt gæstestjernerne i denne sæson ses blandt andet Bobby Campo, Heather Hemmens, Héctor Elizondo og Patrick Fabian.

1. sæson af Grey’s Hvide Verden havde premiere d. 26. september 2013 med et første-afsnit på hele to timer. Sæsonens sidste afsnit sendtes i maj 2015.

Sæsonen havde over tolv millioner seere og Chandra Wilson, som spiller Miranda blev i forbindelse med den nomineret til både prisen som outstanding actor og outstanding actress ved 45th NAACP Image Awards.

Sæsonen modtog generelt god kritik af journalisterne og har en 100% positiv rating på siden Rotten Tomatoes. Annie Barret fra Entertainment Weekly skrev I sin anmeldelse: There’s true sorrow here along with the passion, which keeps their dynamic so intriguing to me.

The A. V. Club var ligeledes positive og skrev I deres anmeldelse: After a shaky start to its tenth season (…) Grey’s Anatomy has picked up the pace over the past two episodes and is once again showing a great deal of promise that it can revive itself after nearly a decade on the air.

Den 8. maj 2014 blev det offentliggjort, at den næste episode af serien ville tone frem på skærmen i efteråret 2014.

Afsnit

Afsnit 1 – Seal Our Fate

Skadestuen er fyldt med ofrene af en meget kraftig storm og lægerne er travlt optagede på Grey Sloan Memorial. Richard er fået et elektrisk chok i kælderen og er bevidstløs. Bailey har derfor sendt Shane afsted for at finde ham. Shane forsøger at bede Heather om at finde Richard, i håb om at overtage hendes operation med Derek. Heather finder bevidstløse Richard på gulvet, og da hun løber hen for at hjælpe ham, får hun ligeledes stød, og falder om ved siden af han. Shane og Derek finder dem, og må forsøge at redde Heather, mens Cristina og Bailey tager sig af Richard. Cristina og Bailey ender i et skænderi over, hvordan Richard kan reddes. De finder ud af, at hans har valgt Meredith til at tage beslutninger over hans medicinske valg. Arizona forsøger at få Callie tilbage efter at have været hende utro, men uden held.

Afsnit 2 – I Want You with Me

Derek formår ikke at redde sin kollega Heather. Shane bad hende overtage sin opgave om at gå i kælderen, og har derfor stor skyldfølelse over hendes død. Kandidaterne bliver ansvarlige for at trøste Heathers mor, når hun ankommer til hospitalet, for at få de forfærdelige nyheder. Men moderen indser, at kandidaterne aldrig var søde ved hendes datter, og beder dem derfor om at tage sig bedre af hinanden. Meredith står mellem Cristina og Bailey, eftersom at det er hendes valg, hvilken behandling der skal redde Richard. Hun går med Baileys meget risikofyldte operation. Jackson afviser April. Hun erklærer sin kærlighed og beslutter sig for at blive sammen med Matthew, som hun er forlovet med. Arizona finder Callie i Merediths hus, men Callie gør det klart, at hun ikke ønsker at finde sammen igen. De må derfor enes om at dele deres tid, hvor de har datteren Sofia. Men Arizona higer efter at se datteren, og med Cristina overtalelsesevner, får hun fem minutter med Sofia.

Afsnit 3 – Everybody’s Crying Mercy

Callie og Arizona beslutter sig for at se en konsulent, der skal redde deres ægteskab. Callie er forsat alt for såret, og lader Arizona besøge konsulenten alene. Derek og Meredith har fået fri fra deres jobs, så de kan tage sig af deres nyfødte baby. Men opgaven som forældre er en stor omvæltning for dem. Kandidaterne læser til eksamen og April er derfor meget nervøs for om hun bestod sin forrige eksamen, da hun er afhængig af bestå den. Cristina opfordrer Alex til at gå i seng med Jo, og fortæller samtidig Owen, at det er tid til at ses med andre, så de kan komme videre. Owen og Avery kan ikke enes omkring budgettet for hospitalet, da Owen ønsker, at der skal bruges flere penge på at opgradere hospitalet, mens Avery ønsker at pengene skal gå til operationer. Richards situation er blevet forværret, og han konfronterer Meredith med, at han valgte den forkerte til at tage hans medicinske beslutninger.

Afsnit 4 – Puttin’ on the Ritz

Efter stormen der ramte Grey Sloan Memorial beslutter lægerne at lave et velgørenhedsarrangement, for at kunne reparere skaderne. Temaet er galla, og det går rigtig godt, indtil at en af artisterne falder ned over den galla-ansvarlige, hvilket fører til seriøse skader. Dette sker, mens Arizona og April drikker champagne i et skab og deler deres historier om deres forhold. Alex må forlade Jo til festen, da han er sikker på, at en stofmisbruger der netop er kommet på skadestuen, er hans far. Han foretager en faderskabstest, men får kolde føder og tvivler på, om han ønsker resultatet.

Afsnit 5 – I Bet It Stung

Alex har fundet sin far, efter at han ankom til skadestuen på Grey Sloan Memorial. Jo forsøger at skabe en relation mellem far og søn. Meredith og Cristina skal foretage helt ny slags operation, men Meredith kommer for sent helt ufokuseret, efter at skulle made og trøste sin datter Zola. Cristina snakker med Meredith om, at de nu er gået forskellige veje, da Cristina fokuserer på sin karriere og Meredith på at have en familie. Meredith beskylder Derek for ikke at lade hende deltage ved den vigtige operation, da hun ikke kunne få fat på ham, da hun havde brug for det. Avery får Webber tilbage på rette spor, og han begynder at tage sit tidligere ansvar tilbage. Callie smider Arizona ud af sin lejlighed og fejrer det med undertøjs-dans.

Afsnit 6 – Map of You

Meredith forsøger at finde sit endelige speciale indenfor lægevidenskaben. Hun beslutter sig for sin mors forskningemne, men med en ny vinkel. Cristina synes det lyder spændende, men Meredith er stadig såret over hendes ord fra forrige afsnit, og bryder sig ikke om opmærksomheden. Derek og Callie åbner forskning inden får hjernekortlægning, men Callie vil også kigge på at regenerere brusk. Shane fortæller Derek, at han ikke ønsker at være en del af hjernekortlægningsprojektet. Webber udnytter sin situation til at lære Jo, hvordan hun bliver en dygtig læge. Alex forsøger at lære sin far at kende og spiller guitar med ham. Han fortæller, at han har familie i Florida.

Afsnit 7 – Thriller

En zombie-lignende stofmisbruger ankommer til skadestuen på Grey Sloan Memorial, og er stærkt psykotisk, hvilket har ledt til, at han er blevet skudt gentagne gange, fordi han forsøgte at spise en anden patients ansigt. Cristina og Owen bliver sat til at operere patienten og finder ud af, at de udgør et godt hold på operationsstuen. Dr. Brooks’ tidligere patient ankommer og kræver, at få sin behandling fra ham. Shane må fortælle patienten, at Brooks er gået bort. Webber beder Bailey om at stoppe med at være hans læge, da han ønsker Meredith skal hjælpe med at oplære kandidaterne. Ben bringer en halloween-overraskelse til Bailey og Tuck.

Afsnit 8 – Two Against One

Meredith når en milepæl, da en 3D-printer ankommer til hospitalet. Under hendes præsentation, observerer Derek en mands trækninger på øjet. Derek og Jackson behandler manden, hvilket giver Derek anledning til at fortælle Jackson, at han bør lade 2. års kandidaterne øve sig mere selvstændigt. Cristina går bag om ryggen på Meredith med Ross, da de beslutter at anvende 3D-printeren til en af deres patienter. Bailey bliver tosset, hvilket fører til, at hun ser et hul i en patient, som ikke eksisterer. Callie har en jobsamtale med Owens nye kæreste Emma. Emma taler med Arizona og indser, at hun ikke kan arbejde på Grey Sloan Memorial. Webbers medpatient får et anfald, så han må udøve førstehjælp. Oplevelsen får ham til at fortælle April, at han føler sig klar til at arbejde igen. April fortæller sin forlovede, at hun ønsker, at de venter med at have sex, til de er blevet gift.

Afsnit 9 – Sorry Seems to Be the Hardest Word

En atlet har fået en hofteoperation af Callie, men oplever oxygenmangel under operationen, fordi hjertet slår usædvanligt hurtigt. De kommer til at lukke patienten med en svamp, hvilket fører til, at Callie får en anklage. Hendes far kommer for at støtte op, og finder dermed ud af, at Callie og Arizona ikke længere er sammen, på trods af, at de faktisk ønskede endnu et barn. Callie og Arizona havde i sin tid fundet en donor, så Arizona kunne bære barnet, men de mistede desværre fosteret. Faren fortæller Callie, at hvis hendes mor ikke havde tilgivet ham, da han var utro, ville Callie ikke have været tilstede. Cristina fortæller panelet på Callies sag, at hun havde insisteret på at foretage en operation på atletens hjerte, før de foretog en på hoften. Callie havde sagt nej, hvilket førte til, at Cristina refererede anklagen md Callie.

Afsnit 10 – Somebody That I Used to Know

Ben kontakter Derek omkring Baileys mærkelige opførelse, hvilket Derek mistænker for at være OCD. Derek og Owen begynder derfor at være nervøs for Baileys mentale og fysiske kompetencer. Arizona er flyttet tilbage til Callies lejlighed og fortæller, at hun har set en anden. Under en operation bliver det afsløret, at Leah og Arizona så hinanden. Akavet bliver det mellem April og Jackson, da hun fortæller ham, at han ikke er inviteret på hende og Matthews bryllup. Hun troede, at Jackson ville være Stephanies påhæng, men nu føler Matthew, at det er underligt at invitere ham. Meredith jonglerer med at afholde Thanksgiving og få Webber udskrevet fra hospitalet. Webber presser sine fysiske tests til det yderste for at blive udskrevet, hvilket ender med, at han falder og brækker ribbenene. Kandidaterne får ondt af ham og arrangerer en KFC Thanksgiving på hospitalet.

Afsnit 11 – Man on the Moon

Bailey begynder at gå hos en psykiater, som skal lære hende at arbejde med sin OCD. Men hun bliver ved med at benægte, at hun er syg, indtil Webber hjælper hende, og får hende til at tage sin medicin. Aprils søster afholder sin polterabend på Grey Sloan Memorial og annoncerer midt i det hele, at nu er Cristina, Meredith og Arizona hendes brudepiger.  Stephanie og Meredith forsøger at indsætte deres forskningslegeme i et får, men det tager en uheldige drejning, og fåret må lade livet. Ross påtager nu en meget aggressiv og ond fremtræden, hvilket fører til et ophedet skænderi mellem Meredith og Cristina. Alex’ far har forsøgt at komme ud af sit stofmisbrug, siden han fandt Alex, hvilket han deler med sin søn.

Afsnit 12 – Get Up, Stand Up

April og Matthew skal snart giftes, og alle kollegaerne på Grey Sloan Memorial forsøger at forberede sig, mens de løser deres egne problemer. Derek modtager et rigtig godt tilbud på et nyt initiativ, men må takke nej, da han skal arbejde mindre og tage sig af Zola, så Meredith kan arbejde mere. Under brylluppet får Derek et opkald fra Præsidenten af USA, og Jackson afslører hans kærlighed til April. Alex har fået et godt forhold til sin far, men forholdet tager en drejning, da faren taler dårligt om Alex’ mor. Bailey beskylder Ben for at være årsagen til hendes nylige OCD-diagnose, fordi at han forlod operationsbordene.

Afsnit 13 – Take It Back

April og Jackson forlader brylluppet sammen, men April er i tvivl om, hvorvidt hun gjorde det rigtige. Stephanie har svært ved, at Jackson forlod hende til fordel for April, hvilket fører til en kritisk HR sag. Meredith er sur på Derek over, at han tog imod præsidentens tilbud, eftersom han lovede at tage mere af forælder byrden, så hun kan foretage sin forskning. Callie og Arizona køber hus sammen i håb om at give forholdet en sidste chance. Owen er hård ved Ross i operationsstuen, efter at han er blevet fortalt, at Ross og Cristina har været sammen. Alex frier til Jo, men hun siger nej, fordi hun ikke føler, at de er klar. Ben beslutter sig for at genoptage sit kandidatforløb, efter at Bailey fortæller ham, at hun ikke ønsker, at han skal sidde og vente på hende derhjemme, ligesom Tucker gjorde.

Afsnit 14 – You’ve Got to Hide Your Love Away

Efter en hård HR-sag har hospitalet indført en politik, som må få Alex, Jo, Jackson og April til at skjule deres forhold til hinanden. April og Jackson afslører til et møde, som egentlig skulle handle og Alex’ og Jos forhold, at de er blevet gift. Owen og Cristina har sex, så Owen og Emma aflyser deres mange drømme om at flytte sammen og få børn. Derek har længe set frem til sit møde med præsidenten af USA, men mødet bliver aflyst i sidste øjeblik. Dog modtager han senere et opkald, hvor de beder ham om at lede deres projekts rådgivningskomite.

Afsnit 15 – Throwing It All Away

Alex får karantæne for at må foretage operationer, efter at hans og Jos forhold at blevet diskuteret. Stephanie kommer til at ramme Arizona og Jackson hårdt med en båre. Mens hun udfylder en skadesrapport, fortæller hun Jackson, at hun er kommet over ham. Derek fortæller Callie, at han ikke længere kan være en del af deres forskningsprojekt, fordi at hans kontrakt med det Hvide Hus forbyder ham det. Callie finder ud af at Leah har oprettet en HR-klage, fordi at hun ikke kan blive oplært af Callie, på grund af hendes og Arizonas tidligere forhold. Klagen får Callie til at tage en snak med Arizona, om at deres forhold ikke kan fungere.

Afsnit 16 – We Gotta Get Out of This Place

Lægerne på Grey Sloan Memorial fejrer Webbers fødselsdag med seje operationer. Bailey, Leah, Meredith og Webber har fået en usædvanlig patient, hvor en tvilling absorberer den anden inde i livmoderen. Cristina har to projekter kørende: Ross og hendes hjerteforskning, samt at få Owen til at gå på dates. Hun har endda oprettet ham en profil på en datinghjemmeside. Callie og Derek har travlt med deres projekts sensorer og forskning, og hun fortæller Derek, at han skal meddele til det Hvide Hus, at hans ejerskab over sensorer aflyses eller også vil han forlade deres opgave til ham, hvilket bliver vel mødt. Jacksons mor ankommer for at rette op på en fejl, som hun mener, at Jackson og April har begået. Men Jackson synes ikke om morens beskyldninger mod April og forsvarer hende.

Afsnit 17 – Do You Know?

Cristina kæmper med spørgsmålet om, hvorvidt hun ved, hvem hun er. Hun ved, at hun elsker Owen, men har svært ved at acceptere, at hun skal gå på kompromis med sin karriere, for at starte en familie med ham. Hun forestiller sig hvordan, at hendes patients valg, enten vil føre hende tilbage til Owen, og de starter den familie, som han drømmer om, eller at hun og Owen starter med at ses igen, men hvor Owen vil være ulykkelig, alt imens hun vinder Harper Avery prisen. I realiteten kommer patientens beslutning ikke til at føre hende tilbage til Owen, da Meredith når at fange hende med professionelle spørgsmål, som gør, at hun ikke når at sige hej til Owen, før han er væk med elevatoren.

Afsnit 18 – You Be Illin’

Der er virusudbrud på Grey Sloan Memorial, og virussen spreder sig voldsomt hurtigt. Først rammes Jackson, så Leah og til sidst Derek. Derek har en vigtig præsentation for hans hjernekortlægningsprojekt og har ikke tid til at være syg. Meredith træder til i stedet, og levere præsentationen, som hun ønsker den. Alex bliver tilbudt et job af en privat praktiserende læge, og overvejer voldsomt at dele det med Jo. Cristina må træde til ved en operation sammen med Owen, og Shane bliver nødt til tage sig af hendes ”babyer”, som er hjertepatienter i hendes forsøg.

Afsnit 19 – I’m Winning

Christina er blevet nomineret til Harper Avery prisen. Kollegaerne på Grey Sloan Memorial er ellevilde, med undtagelse af Meredith og Bailey. Meredith forsøger at begrave sin jalousi ved at udbringe et skål for Cristina, men Bailey har svært ved ikke at vise sin jalousi. Familierne til Cristinas forskningspatienter betvivler hendes kompetencer, hvilket påvirker hendes selvtillid. Alex fortæller Jo, at han har taget jobbet, som han blev tilbudt af Dr. ”Butt Hole”. Derek og Callie har succes med deres forskning, og kan nu begynde at tage målinger for hjerneaktivitet. På trods af Callies forskningssucces, kan hun mærke, at hun først bliver rigtig lykkelig, hvis hun får endnu en baby.

Afsnit 20 – Go It Alone

Dagen før at vinderen af Harper Avery prisen skal udråbes, beslutter Cristina, at invitere Meredith til at skrive hendes tale over drinks på Joe’s. Planerne må aflyses, da forældrene til Cristinas transplantationspatienter fortæller deres frustration over, at Cristina leger med deres børns helbred. Da Cristina skal til ceremonien, føler hun sig meget alene, da hun tror, at hverken Owen eller Meredith vil have tid til at være der for hende. Hun vinder ikke prisen, men overraskes positivt, da de begge sidder ved hendes bord. Callie og Arizona diskuterer, hvem der skal bære graviditeten af deres barn. April og Jackson skændes for første gang, men Derek og Meredith har svært ved at balancere arbejde og familieliv.

Afsnit 21 – Change of Heart

April føler, at skænderiet med Jackson er enden på deres forhold, men må samtidig fortælle, at hun er blevet gravid. Jackson føler sig nødsaget til at vælge, hvilket forskningsprojekt der må nedlægges, siden at hospitalet ikke har råd. Webber har planer om at rejse og fri til Cathrine Avery. Men han finder ud af, hvorfor Cristina ikke vandt Harper Avery prisen. Det viser sig at årsagen er, at hospitalet ejes af Harper Avery Fonden, hvilket forhindrer enhver læge fra Grey Sloan Memorial i at vinde prisen. Cristina kæmper med at afgøre, hvilken af hendes patienter, der skal modtage en transplantation. Dereks søster ankommer, i håbet om at kunne leve et liv ligesom Derek og Meredith. Alex fortæller bestyrelsen, at han ønsker at skifte job.

Afsnit 22 – We Are Never Ever Getting Back Together

I håb om at finde sammen med Cathrine Avery, indkalder Webber til et akut bestyrelsesmøde. Dog uden Jackson. Bestyrelsen ønsker at anke Harper Avery prisen, fordi den skulle været gået til Cristina. Owen overbeviser Cristina om, at lave en forelæsning på et schweizisk hospital. Under forelæsningen kommer der et spørgsmål fra ingen ringere end Preston Burke. Burke tilbyder Cristina et job på hans hospital, men ikke for at arbejde for ham, men for at overtage hans stilling. Jackson og April forsøger at forenes igen, og han lover at gå i kirke med hende og deres kommende barn, så længe at de spiser vafler efterfølgende. Callie og Arizona forsøger at finde et navn til deres kommende barn. Alex’ karriere går forrygende, men Jo kæmper med at nå alle sine pligter. Bailey udfører en behandling på en patient, på trods af at forældrene havde sagt nej.

Afsnit 23 – Everything I Try to Do, Nothing Seems to Turn Out Right

Bailey bliver anklaget for at have fortaget en behandling, hvor hun deaktiverede HIV hos en dreng, selvom forældrene takkede nej. Hun fortalte det til forældrene, og de rettede klagen mod hende. Owen forsøger at få Cristina til at blive på Grey Sloan Memorial ved at gøre hende ansvarlig for at kigge ansøgere igennem til stillingen som leder for hjerteafdelingen. April og Jackson har deres første undersøgelse af graviditeten, hvilket bringer dårlige nyheder på grund af Aprils tidligere bilulykke. Derek kommer tilbage fra Washington D.C. med nyheden om at have fået tilbudt jobs til både ham og Meredith. Dereks søster fortæller Meredith, at hun ønsker at flytte til Seattle.

Afsnit 24 – Fear (of the Unknown)

Cristina skal rejse til Zürich, men må forsinke sine planer på grund af terror. Hun mangler at have en sidste dans med Meredith, før hun føler, at hun for alvor kan forlade Grey Sloan Memorial. Shane ønsker at tage med Cristina til Zürich og arbejde for hende. Meredith fortæller Derek, at hun ikke ønsker at forlade sin barndomsby Seattle. Cathrine Avery taler med April, da hun bliver bange for at sætte sit barn i en grusom verden med eksplosioner og terror. Callie og Arizona overvejer at få en rugemor til deres næste barn, efter at have behandlet en patient, der var rugemor. Maggie Pierce bliver den nye leder for hjerteafdelingen og finder samtidig ud af, at Ellis Grey var hendes biologiske mor.